אור יקרות
אירגון יוצאי מרכז אירופה
אור יקרות
כפר ביאליק
1934
הנוער הציוני
גרמניה, אוסטריה רומניה
יישוב כפרי
המשורר הלאומי, חיים נחמן ביאליק
כניסה לאתר
תולדות כפר ביאליק

כפר ביאליק
 הוא יישוב כפרי באזור הקריות, ששוכן בצמוד לקריית ביאליק, אך שייך מוניציפלית למועצה האזורית זבולון. הכפר שנוסד בשנת 1934, כולל כיום משקים חקלאיים ומשפחות תושבים, שבנו את ביתם בשטח הכפר, אך אינן עוסקות בחקלאות.

את התושבים מייצגים שני גופים: האחד,
ועד מקומי, אשר נבחר על-ידי כלל תושבי המושב, מטפל בענייניהם ומייצג אותם כלפי המועצה. השני, וועד האגודה החקלאית, שמייצג המשפחות החקלאיות.

כפר ביאליק נוסד על ידי עולים מגרמניה, שהתיישבו על אדמות הקרן הקיימת לישראל. היו אלו 28 משפחות של עולים מגרמניה, שחלמו על הקמת יישוב חקלאי בארץ ישראל. הכפר הוכרז רשמית כיישוב חקלאי שיתופי, ב-9 ביולי 1943. לכפר החדש הצטרפו גם מספר מדריכים חקלאים. טרם העלייה על הקרקע, עברו המייסדים הכשרה חקלאית בנהלל.
הסמל המרכזי לאנשי הכפר מגדל המים. מעבר להיותו בניין גבוה ומרכזי בכפר, שימש תקופה ארוכה מקור למים, לעיבוד האדמה ולשתייה. מגדל המים גם כן שימש כמגדל שמירה.


(מקורות: אתר ההיישוב; אתר תנועת העבודה הישראלית-אתר היסטורי; תמונות מאתר פיקיוויקי-מאגר התמונות של ישראל; ד"ר רפאלה סטנקביץ)
עוד המלצות מקומיות 
טבעי ומלאכותי בגליל המערבי
שפע של אטרקציות הכוללות פיסול טבעי ואמנותי, מוזיאונים מעניינים ובילוי באגם מונפורט
עבר והווה בעכו
טיול עשיר בהיסטוריה בין תחנות בזמן של עכו, מימיה בתקופת הצלבנים והטורקים ועד היום
עוד סיפורים 
"בית אהבה"
"בית אהבה" הוא סיפורה הלא ידוע של ביאטה ברגר ושל בית הילדים "אהבה" אותו היא ניהלה בברלין בשנים 1922-1935.
הני אולמן
הני אולמן, אשת חינוך ילידת גרמניה,בסוף שנות ה-20 עבדה כמתמחה במוסד "אהבה" – בית יתומים לילדים ולבני נוער יהודיים בברלין. כאשר החל השלטון הנאצי לרדוף את יהודי אירופה, פעלה הני אולמן להעברתם של ילדי "אהבה" לארץ ישראל.
  מפת האתר | צור קשר  
ארגון יוצאי מרכז אירופה  |  באדיבות משפחת פדרמן ורשת מלונות דן  סידיטק - בניית אתרים Signed by