בשורה לחובבי האבטיחים: לא צריך לחכות עד הקיץ. במשתלת חישתיל בכפר ידידיה הצליחו לפתח זן טעים במיוחד של אבטיחים שגדלים בחורף וגם מיני ירקות ופירות שלא זקוקים לריסוס
במשתלת חישתיל בכפר ידידיה מגדלים זנים של ירקות ופירות שלא צריכים ריסוס ואף חוסכים במים. אלו הם שתילים מורכבים שגדלים על מערכת שורשים שיש לה עמידות למחלות. "על ידי גידול הזנים הללו אנחנו נמנעים משימוש בכימיקלים שזורמים מטה ומזהמים את מערכות המים ומשאירים שאריות של חומרי הדברה בפרי ובירק", מציין דודו מגל (59) מהמשתלה בכפר ידידיה.
ומה לגבי האבטיח? איך הצלחתם לעשות את זה?
"כשמגדלים אבטיח בחורף הוא לא יהיה טעים ולכן חיפשנו שיטת גידול אחרת שתיתן מענה לאנשים שרוצים אבטיחים בין נובמבר לאפריל. הצלחנו לגדל את האבטיחים הללו, בהרכבה ובבחירת שיטת הגידול. זה איפשר לגדל אבטיח טעים בצורה יוצאת מן הכלל".
עבור איזה זנים אתם לא משתמשים בריסוס?
"יש לנו שתילים מורכבים של מלפפונים ועגבניות. מעבר לזה אנחנו משיגים אפקט של חיסכון אדיר במים וזה בפני עצמו הישג משמעותי ביותר".
(מקור: ליהי לאופר, Mynet , 27.03.2012)
|