אור יקרות
אירגון יוצאי מרכז אירופה
אור יקרות
חפציבה
חפציבה אז
בשנות העשרים למרגלות הגלבוע היו בעיקר ביצות וקדחת. חלוצי חפציבה ובית אלפא ביצעו את עבודת יבוש הביצות. (מקור: נדב מן, Ynet 4.4.2008)

חפציבה אז
קידוח באר א של חפציבה למרגלות הגלבוע, שהתבצע בעבודת ידיים בסיוע מנוף עץ
 (מקור: נדב מן, Ynet 4.4.2008)

קיבוץ חפציבה בימיו הראשונים, 1923
(מקור: נדב מן, Ynet 27.07.2012)
1920
עולים מגרמניה ומצ"כוסלובקיה, רובם בוגרי תנועת הנוער "בלאו וייס". הם החלו לעלות לארץ וקיבלו הכשרה בחוות חפצי-בה ליד חדרה.
1922

עברו לנהלל ועבדו בבניין וביבוש ביצות. ב-15 באוקטובר עלה הקיבוץ על הקרקע בגוש נוריס שבעמק יזרעאל. הקיבוץ הוקם בסמוך לקיבוץ בית אלפא, כדי שהקיבוצים הסמוכים יוכלו לשתף פעולה ולהגן זה על זה בסביבה שהייתה אז עויינת.

1927

נבנה בית הילדים הראשון.

1928

בעת חפירת תעלת השקייה מתגלה בית הכנסת העתיק.

1929

במאורעות פונו ילדי הקיבוץ לגבע ולכפר יחזקאל.

1944

הצטרף הקיבוץ ל"קיבוץ המאוחד". בעקבות הפילוג בקיבוץ חמדיה עברו עשרות חברים לחפצי-בה. במהלך השנים הצטרפו לקיבוץ השלמות וחברים בודדים מהארץ ומחו"ל

1948

לפני הקמת המדינה שימש הקיבוץ כבסיס לפלוגות הלילה המיוחדות של וינגייט, לנוטרים ולפלמ"ח. במלחמת העצמאות הופגזו חפצי-בה ובית אלפא

 

2011

.

ענפי המשק כיום הם: תעשיה (מפעל "פלגל" ליצור פרופילים לצינורות פלסטיים, "מד-תקין" מפעל למדי מים), חקלאות (רפת, לול, מדגה, אורווה, גידולי שדה, פרדס), תיירות (אירוח כפרי, מסעדה, גן לאומי בית אלפא), שירותים (מוסף, מתפרה). הקיבוץ עבר תהליכים של הפרטה ושינוי אורחות החיים.

 

 

סיפור הקמה

חפציבה הוא קיבוץ המשתייך לתנועה הקיבוצית באזור הצפון, השוכן על גבול עמק יזרעאל ועמק בית שאן. הקיבוץ נמצא בין הערים עפולה ובית שאן, ומשתייך למועצה אזורית הגלבוע.

הקבוץ הוקם בשנת 1922 על ידי עולים מצכוסלובקיה וגרמניה, והוא שוכן למרגלות הר הגלבוע. חפציבה הוא קיבוץ שכן לבית אלפא. שמו של היישוב הוא כשם החווה על יד חדרה בה עבדו המקימים לפני הקמתו.


בחפציבה נמצא מרכז של תנועת המקויה, תנועה יפנית אשר הוקמה בשנת 1948 על ידי פרופסור אברהם טשימה, והיא תומכת בעם היהודי ובמדינת ישראל. המרכז של תנועת המקויה בחפציבה הינו גן יפני שנבנה לזכרו של פרופסור אברהם טשימה. מדי כמה שנים מגיעים לקיבוץ חפציבה קבוצות של חברי תנועת המקויה. הם לומדים עברית וגרים בחפציבה למשך כמה שנים. המרכז החשוב של תנועת המקויה בישראל נמצא בחפציבה מפני שמקים התנועה, פרופסור אברהם טשימה טען שאלוהים התגלה אליו וביקש ממנו לסייע לקיבוץ חפציבה בישראל.

בשטח הקיבוץ שרידי בית כנסת עתיק.

תולדות הקיבוץ
הקבוץ הוקם בתקופת העלייה השלישית, על ידי עולים מגרמניה ומצ'כוסלובקיה, רובם בוגרי תנועת הנוער 'בלאו וייס'
תלאות ההמייסדים
החיים קשים ביותר, קדחת, זבובים, תנאי היגיינה נוראיים התנפלויות ערבים, הילדים מועברים לגבע.
מתגלים שרידי בית כנסת עתיק מן התקופה הביזנטית בארץ ישראל
שרידי בית הכנסת התגלו בשנת 1928, תוך כדי חפירת תעלה להובלת מים אל קיבוץ חפציבה שלרגלי הגלבוע
בקיבוץ נמצא מרכז של כת המקויה מיפן
מקים התנועה, פרופסור אברהם טשימה טען שאלוהים התגלה אליו וביקש ממנו לסייע לקיבוץ חפציבה בישראל
  מפת האתר | צור קשר  
ארגון יוצאי מרכז אירופה  |  באדיבות משפחת פדרמן ורשת מלונות דן  סידיטק - בניית אתרים Signed by