אור יקרות
אירגון יוצאי מרכז אירופה
אור יקרות
אלוני אבא

אחד מן הבתים המשופצים באלוני אבא מימי הטמפלרים (מצילומי יהודית גרעין-כל. מתוך אתר פיקיוויקי)
בית באלוני אבא
 
(צילום: עמרי מנור)
1940
חברי גרעין "במאבק" הגיעו לארץ  באניית המעפילים "דוריאן 2", נתפסו על ידי הבריטים והיו עצורים במחנות עתלית ומזרע במשך 15 חודשים
1942
חברי הקבוצה, יחד עם בוגרים של עליית הנוער שהתחנכו במגדיאל, קיבלו הכשרה באשדות יעקב, בתל יצחק ובגבע.
1944
משנה זו ישבו חברי הגרעין בהרצליה.
1948
עלייה להתיישבות והקמת קיבוץ שנקרא "במאבק".
1951
בגלל אי שביעות רצון מחדר אוכל משותף וחינוך משותף, וכן בגלל אי התאמה של בתי מושבת הטמפלרים המרוחקים זה מזה לחיי קיבוץ, הוחלט לאמץ צורת חיים של מושב שיתופי ושינו את שמו ל"אלוני אבא", כדי להנציח את חברם שנהרג.
1985
עם "משבר המושבים" שינה הישוב את אורחות חייו ופועל כישוב קהילתי.
2008

הוחלט על הקמתה של שכונת "הרחבה", נבנו במקום כ- 150 יחידות דיור באיכות גבוהה ומתקבלים תושבים שאינם חברים באגודה השיתופית. גבר העיסוק במקצועות הקשורים לתיירות.


 

תולדות אלוני אבא

ראשוני המתיישבים באזור אלוני אבא היו בני הדור השני של אנשי כת הטמפלרים הגרמניים, אשר בחלומם ליישב את ארץ הקודש, הקימו במקום בשנת 1907 מושבה חקלאית קטנה ושמה”ולדהיים“ (Waldheim, בגרמנית: ”נווה יער“). המושבה הוקמה בסמוך ליישוב הטמפלרי הנוסף בית לחם הגלילית  ושניהם נעזבו כמעט לגמרי עם גירושם של הטמפלרים מן הארץ כנתיני אויב במלחמת העולם השניה.


 

תולדות היישוב
ראשוני המתיישבים במקום היו הטמפלרים שהקימו בשנת 1907 מושבה חקלאית קטנה בשם “ולדהיים” (בגרמנית: נווה יער). במלחמת העצמאות ננטש המקום על ידי שרידי התושבים הטמפלרים. במקומם הגיע, עוד במהלך המלחמה, גרעין של חברי תנועת הנוער הציוני
ראשוני המתיישבים
ראשוני המתיישבים באזור אלוני אבא היו בני הדור השני של אנשי כת הטמפלרים הגרמניים, אשר בחלומם ליישב את ארץ הקודש, הקימו במקום בשנת 1907 מושבה חקלאית קטנה ושמה ”ולדהיים“
התפתחות היישוב
לאחר שלוש שנים בנקודת הקבע הוחלט לאמץ צורת חיים של מושב שיתופי ולשנות את שם היישוב לאלוני אבא
  מפת האתר | צור קשר  
ארגון יוצאי מרכז אירופה  |  באדיבות משפחת פדרמן ורשת מלונות דן  סידיטק - בניית אתרים Signed by