אור יקרות
אירגון יוצאי מרכז אירופה
אור יקרות
כפר ביאליק
נמל עכו
(צילום: יוחאי כורם)

אולמות האבירים
(צילום: יוחאי כורם)
עבר והווה בעכו
כתובת: עכו
טלפון: לשכת התיירות – 1-700-705050
שעות פעילות: מומלץ לוודא מול האתר עצמו את שעות הפתיחה ותנאי הכניסה
פעילויות מומלצות: טיול עשיר בהיסטוריה בין תחנות בזמן של עכו
אתר אינטרנט: כניסה לאתר

1 מנהרת הטמפלרים

מנהרת הטמפלרים בעכו היא מנהרה תת-קרקעית שהתגלתה ונפתחה לקהל בשנות התשעים. מנהרת הטמפלרים הוקמה בסוף המאה ה-12 על ידי אנשים שהשתייכו למסדר הטמפלרי - אנשי מסדר אבירי היכל שלמה שהעתיקו את מקומם לעכו אחרי כיבוש ירושלים על ידי צלאח-א-דין. המנהרה שימשה כמעבר תת-קרקעי מהמצודה הטמפלרית לנמל עכו. גובהה של מנהרת הטמפלרים כשני מטרים, אורכה כ-350 מטרים, והיא משתרעת מתחת לרחובות הרובע הפיזאני של עכו.

מומלץ לוודא מול האתר עצמו את שעות הפתיחה ותנאי הכניסה

2. חמאם אל באשה

חמאם אל באשה, מדרום למצודת עכו, הוא בית מרחץ ציבורי שנבנה בסוף המאה ה-18. המבנה המפואר מעוטר ברצפות שיש ובאריחי קרמיקה מיובאים. יש בו חדר כניסה המשמש אולם הלבשה, ובמרכזו מזרקת שיש, וממנו מוביל מסדרון לשורת אולמות חמים. חמאם אל באשה שופץ בתחילת שנות האלפיים וכיום ניתן ליהנות בו ממציג אורקולי קבוע בשם "הבלן האחרון" המתחקה אחר סיפורה של עכו באמצעות סיפורה של שושלת בלנים דמיונית.


3. שוק עכו העתיקה

לא הרחק מנמל עכו הציורי נמתחות סמטאותיו המקורות ברובן של שוק העיר העתיקה, שתושבים מקומיים, תיירים ומטיילים משמשים בו בערבוביה ויוצרים בליל מענג של שפות. השוק פתוח מדי יום עד שעות אחר הצהריים, וחלקים ממנו שופצו והפכו להיות "תיירותיים" למדי. כיאה לעיר נמל, יש בו שפע מעורר של דגים ופירות ים טריים-טריים, וגם פירות, ירקות ובשר. מעבר לאלו, ניתן למצוא פה צעצועים, דברי סדקית, תבלינים, מיני מתיקה, דיסקים, בגדים, צמחי מרפא, מזכרות (כולל צדפים וקונכיות) וכן חומוסיות ששמען יצא למרחוק ובתי קפה קטנים שניחוחות טבק הנרגילות עולים מהם. והכל על רקע החאנים והמבנים ההיסטוריים של העיר העתיקה. אל השוק מגיעים מרחוב מרקו פולו והסמטאות הנושקות לו. השוק פועל בכל ימות השבוע משעות הבוקר עד אחר הצהריים.

הצג פרטים נוספים

בימי שישי חלק מהחנויות סגורות. שוק עכו העתיקה

4. מסגד אל ג'זאר

המסגד החשוב והמפואר בעכו, השני בגודלו בארץ, קרוי על שם מקימו אחמד אל ג'זאר, הפחה של עכו בשם השלטון העות'מאני בין השנים 1775 ל-1804. הוא היה ידוע באדם אכזרי במיוחד, והרבה איברים כרותים ומעשי זוועה נקשרים בשמו וגם העובדה שהוא זה שעמד בפני המצור של נפוליאון. מסגד אל ג'זאר נבנה כמסגד הראשי בעיר והוא גולת הכותרת של מפעלי הבנייה של אל ג'זאר בעכו. המסגד נבנה בסגנון הבנייה של המסגדים הגדולים בטורקיה, ולצורך בנייתו גייס הפחה בעלי מקצוע מומחים מיוון ומקפריסין והשתמש בין היתר בעמודי שיש וגרניט עתיקים מקיסריה ומעתלית. סביב המסגד יש חצר עם גן שבמרכזה בריכת היטהרות. מתחת לחצר פעורים חללים תת-קרקעיים גדולים מהתקופה הצלבנית, ששימשו לאגירת מים.

שעות פתיחה: בתאום מראש בטלפון 04-9913039

5 . אולמות האבירים

המצודה הצלבנית של אבירי המסדר הההוספיטלרי מורכבת מאולמות אדירים בעלי קמרונות ועמודי תמך מרהיבים הממחישים את פאר הבנייה הצלבנית בתקופת שלטונם בעיר. אולמות האבירים שימשו למטרות שונות: כינוסים וטקסים, אירוח ולינה של צליינים, חדר אוכל ומגורי האבירים. הסיור באולמות האבירים הוא חוויה ארכיטקטונית דרכה ניתן גם ללמוד ולחוש משהו מאורחות החיים הצלבניים בתקופת ימי הביניים. הגעה לאולמות האבירים: ברחוב ויצמן יש אפשרות להחנות בחניון האבירים, בכניסה לעיר העתיקה בעכו.

הצג פרטים נוספים

 

6 מוזיאון אוצרות בחומה

מוזיאון אוצרות בחומה ממוקם בלב החומה המזרחית של עכו העתיקה, חומה שנבנתה בידי ג'זאר פחה שליט עכו לאחר ניסיון כיבוש נפוליאון את העיר. מוזיאון אוצרות בחומה, שנמצא בתוך אולמות של מבנה עות'מאני מרשים מאוד בעל תקרות מקומרות, משחזר את הוויי החיים של העמים השונים בגליל ב-150 השנים האחרונות. במוזיאון אוצרות בחומה מוצגים פריטים כמו כלי בית, ריהוט, כלים ששימשו לצורכי חקלאות, וגם בתי מלאכה של אומנים ומלאכות יד מסורתיות. כיצד מגיעים: מוזיאון אוצרות בחומה ממוקם בחומה, בכניסה לעיר העתיקה, ליד עמדות התותחים. מרחוב ויצמן עולים לטיילת החומה ומשם למוזיאון.

7. מוזיאון אסירי המחתרות בעכו

מוזיאון אסירי המחתרות נמצא במצודת עכו שנבנתה בתקופה העות'מאנית בחלקה הצפוני של העיר העתיקה. בתקופת המנדט הבריטי שימשה המצודה כבית הכלא המרכזי בצפון הארץ. רבים מהכלואים היו יהודים שנאסרו בשל מאבקם על הגנת היישוב ומלחמתם במנדט הבריטי, ובהם מאות מחברי ארגוני המחתרות "הגנה" אצ"ל ולח"י. האסיר הראשון בתקופת השלטון הבריטי היה זאב ז'בוטינסקי, מפקד ההגנה היהודית בירושלים ו-19 חבריו מגיני העיר במאורעות תר"פ (1920). התא של ז'בוטינסקי פתוח כיום למבקרים במוזיאון. במאי 1947 פרצו לכלא עכו לוחמי האצ"ל ושחררו 41 מחבריהם שהוחזקו במקום. הביקור במוזיאון אסירי המחתרות עובר בין תאי האסירים, אגף ז'בוטינסקי, תאי הצינוק, נקודת הפריצה לכלא, תא הגרדום שבו הוצאו להורג בתלייה שמונה מעולי הגרדום, וחדרי ההנצחה. עוד במקום סרט קצר המתאר את כלא עכו המנדטורי וחשיבותו ההיסטורית. מוזיאון אסירי המחתרות שייך ליחידת המוזיאונים של משרד הביטחון. הסיור במוזיאון נערך בתיאום מראש בלבד ונמשך כ-90 דקות.

8 . טיילת חומת הים בעכו

חומות עכו המקיפות את העיר העתיקה נבנו בתקופה העות'מאנית. הן עמדו בפני המצור שהטיל נפוליאון על עכו בשנת 1799, ונשארו על תלן עד עצם היום הזה. אם אתם בעניין של ארוחת צהריים או לסתם כוס קפה טוב, כדאי לכם לעצור בטיילת חומות הים המובילה אל הנמל. כאן אפשר ליהנות מארוחת דגים באווירה ים תיכונית אמיתית, בבריזה נעימה מול הים הכחול, אותו ים שבו צפו מרקו פולו, הרמב"ם, הרמח"ל, רבי נחמן מברסלב, לואי התשיעי ועוד שפע של אישים מפורסמים לאורך הדורות.

(מקור: אתר ישראל טרוולר)

לאלבום התמונות לסיפורי המקום והתקופה
  מפת האתר | צור קשר  
ארגון יוצאי מרכז אירופה  |  באדיבות משפחת פדרמן ורשת מלונות דן  סידיטק - בניית אתרים Signed by