אור יקרות
אירגון יוצאי מרכז אירופה
אור יקרות
בית השיטה
ילדי הקיבוץ והקוצרים בקציר העומר (שנות ה-50')

מכינים את הקניידלעך לסדר (1979)
חינוך ותרבות בקיבוץ

כבר מימיו הראשונים היה קיבוץ בית השיטה ידוע בריבוי הילדים – הן אלו שנולדו בו, הן אלו שנקלטו אליו כ"ילדי חוץ". גורם זה, בצירוף האידיאולוגיה שדגלה בקיבוץ המחנך את ילדיו ברוחו ובתוך חציו, היווה תמריץ להקמת בית ספר מקומי גדול שכיסה את כל טווח הגילאים מכיתה א' ועד י"ב. בנוסף לילדי המקום נקלטו אל בית ספר גדול זה גם מספר קבוצות של נוער עולה. בוגרי בית השיטה, שהתחנכו בבית הספר, ראו עצמם כממשיכי המפעל ההתיישבותי ולפיכך יצאו בגרעיני בנים לקיבוצים צעירים, כגון נווה אור, מרום גולן ועין זיוון.


ברבות השנים חלה ירידה משמעותית במספר הלידות של חברי הקיבוץ, ולא ניתן היה להמשיך לקיים את בית הספר במתכונתו המקומית. לפיכך, בשנת 1993 עברו בית הספר התיכון וחטיבת הביניים לבית הספר האזורי "עמק חרוד", ובשנת 1995 עבר גם בית הספר היסודי לבית הספר "רימון" במסילות. בכך תמה תקופה מפוארת של 50 שנות בית ספר מקומי – מ-1941 עד 1995.


תשומת לב מיוחדת ניתנה, כבר מאז היווסדו של הקיבוץ, לחיי התרבות והחגים במקום. הדגש הושם על שילוב בין המסורת היהודית לבין התרבות הישראלית המתחדשת. את הקישור בין השניים עשו חברי הקיבוץ באמצעות הדגשת הזיקה שבין החגים לבין עונות השנה וההווי החקלאי. במהלך פיתוח חיי התרבות במקום יזם אריה בן גוריון ז"ל את הקמת הארכיון ומכון החגים הבין-קיבוצי "שיטים", השוכן בבית השיטה ומקיים ימי עיון ולימוד לקשת רחבה של לומדים מהארץ ומהעולם.

לאלבום התמונות לסיפורי המקום והתקופה
  מפת האתר | צור קשר  
ארגון יוצאי מרכז אירופה  |  באדיבות משפחת פדרמן ורשת מלונות דן  סידיטק - בניית אתרים Signed by